תחום העוסק בחקר התכונות וההרכבים של חומרים והאינטרקציות ביניהם, לשם יצירה ופיתוח של חומרים חדשים למטרות ולצרכים שונים. מטרת התואר הראשון, היא להקנות ידע תיאורטי בשילוב התנסות במעבדות בעולם הכימיה ובשאר תחומי המדעים המדויקים, במטרה להכשיר את הבוגרים להשתלבות בענפי המחקר והתעשייה ולהשפיע על התקדמות המדע.
מה לומדים בו?
כימיה כללית, פיזיקה, אלגברה ליניארית, מבוא לביולוגיה של התא, מתמטיקה לכימאים, מבוא לכימיה אורגנית, כימיה אי אורגנית, מעבדות שונות ועוד קורסים מגוונים במגמות השונות.
איפה עובדים בזה?
השתלבות במחקר ופיתוח בתעשיות הכימיות והתרופות, פיתוח טכנולוגיות בתחום החקלאות ואיכות הסביבה, תעשיית הקוסמטיקה, תעשיית הביוטכנולוגיה, בקרת מוצרים במפעלי תעשייה, חברות סטארט-אפ בתחום הננוטכנולוגיה, הוראה, מחקר ועוד.
עוד מידע
ניתן לבחור ללמוד במסלול חד חוגי מורחב או דו חוגי, המשלב לצד כימיה מקצוע נוסף. בלימודי התואר קיימות מגוון מגמות: כימיה סינטטית, כימיה ביופיסית, כימיה רפואית, כימיה ירוקה ועוד. במסלול דו חוגי ניתן לשלב כימיה עם פיזיקה, ביולוגיה, מדעי המחשב, מתמטיקה, מדעי כדור הארץ ועוד. כמו כן, ניתו לשלב כימיה עם תעודת הוראה. במסגרת מסלולי הלימוד המשולבים, נחשפים הסטודנטים למקצועות לימוד נוספים ממוקדי תחום היכולים לתרום להגדלת אפשרויות התעסוקה בסיום התואר. רבים מהבוגרים ממשיכים לתארים מתקדמים על מנת לעסוק במחקר או להתמקצע ולהרחיב את אפשרויות התעסוקה. הבדל בין כימאי למהנדס כימיה- כימאי מפתח וחוקר את החומרים במעבדה ואילו מהנדס כימיה עושה את החיבור שבין שלב המחקר לשלב הייצור, הוא מביא את תכונות החומר לידי שימוש בייצור תעשייתי, כולל כדאיות כלכלית.