מדעי התזונה

לתזונה נכונה יש השפעות משמעותיות על בריאות הגוף ואורח החיים. לבוגרי התכנית יש מגוון תפקידים: בניית תפריט בריאותי דיאטטי נכון למגוון בעיות בריאותיות, קידום בריאות הציבור באוכלוסיות בריאות, סיוע לאנשים הסובלים מהפרעות אכילה, לאנשים המעוניינים לרדת במשקל, לחולים בסוכרת, לאנשים קשישים וכן הלאה. לימודי מדעי התזונה מורכבים מתחומים עיוניים ברפואה ובבריאות, מנושאים מדעיים במקצועות הכימיה, הביולוגיה והפיזיקה, מהתנסויות מעשיות במעבדה ועוד.

מה לומדים בו?

מתמטיקה, כימיה, פיזיקה, ביולוגיה, תזונת האדם, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, פיזיולוגיה, ויטמינים ומינרלים, דיאטטיקה, השמנה והפרעות אכילה ועוד.

איפה עובדים בזה?

ניתן להשתלב בעבודות בתור תזונאים, דיאטנים, יועצים ומדריכים תזונתיים, מנהלי מערכות מזון ותפקידים נוספים בחברות עסקיות ובמוסדות ציבוריים. אפשרות נוספת היא להשתלב בתור עצמאיים בקליניקה פרטית. בנוסף, ניתן לעסוק במחקר באקדמיה או בבתי חולים.

עוד מידע

בוגר המסלול אשר סיים בהצלחה את הלימודים, ההכשרה המעשית (שישה חודשים) ומבחן ההסמכה, יוכל להשתלב בעבודה במסגרות
שונות, פרטיות ומוסדיות.
יש לשים לב להבדל בין תזונאי ולדיאטן:
תזונאי – קידום הבריאות, הרגלי צריכת מזון, אורח חיים בריא ופעיל
דיאטן קליני- התערבות בבריאות האנשים באמצעות שינויים בתזונה, הדרכת חולים, טיפול בהפרעות אכילה ועוד. תפקיד התזונאים והדיאטנים היא הדרכת האוכלוסיה בכיוון של אימוץ הרגלי תזונה בריאים וטובים. התערבות של דיאטנים בתזונת האוכלוסייה תורמת לירידה בתחלואה ובתמותה ולשיפור באיכות החיים.

תחומים נוספים שעשויים לעניין אותך

גלילה למעלה
diploma

אנחנו כאן בשבילך

מוזמנים להשאיר פרטים ונשמח לסייע

איפיון ובניה
Benady New Media
עיצוב דף הבית
יעל לוי Landwiz

מה עושים עם זה? >>

חדש חדש

צפו בסדרת סרטוני ספרית המקצועות של הישגים