תחום מעולם המדעים המדויקים שמטרתו להבין את חוקי הטבע היסודיים ביותר .הפיזיקה מהווה בסיס להבנה של כל המקצועות המדעיים והטכנולוגיים. בתחום קיימות התמחויות מגוונות, כגון: אופטיקה ,מחשבים ,פיזיקה גרעינית ,ביו-פיזיקה ועוד. התואר הראשון מקנה ידע והבנה של יסודות הפיזיקה העיונית (התיאורטית והניסיונית), חשיפה לענפי מחקר מגוונים ופיתוח יכולות חשיבה ביקורתית.
מה לומדים בו?
מתמטיקה לפיזיקאים, אלגברה ליניארית, מכניקה, הסתברות וסטטיסטיקה, חשמל ומגנטיות, שיעורי מעבדה, תורת הקוונטים, מחשבים לפיזיקאים, גלים אור ואופטיקה, תורת היחסות ועוד.
איפה עובדים בזה?
השתלבות בתפקידי מחקר ופיתוח בתעשיות מגוונות: תקשורת והעברת נתונים, סיבים אופטיים, לוויינים, ביופיזיקה, עולמות הרפואה- MRI, אולטרסאונד,ממוגרפיה, ניתוחי לייזר, קרינת CT, תעשיית המחשבים וההייטק, תעשיית האלקטרוניקה ועוד. כמו כן, רבים ממשיכים ללימודי תואר שני בפיזיקה, למחקר עיוני ויישומי ולהוראה.
עוד מידע
ניתן לבחור ללמוד פיזיקה כתואר חד חוגי מורחב או כתואר דו-חוגי/תואר ראשון כפול. למשל, לשלב את החוג בפיזיקה עם מדעי המוח, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, מדעי החיים, מדעי המחשב, מתמטיקה, תעודת הוראה ועוד. שילובים מהסוג הזה יכולים להגדיל את אפשרויות התעסוקה בסיום התואר. *חשוב לבחון את המסלולים השונים מול מוסדות הלימוד.