לימודי תואר ראשון בחינוך מעניקים ידע נרחב בנוגע לתיאוריות מגוונות בתחומי הפסיכולוגיה, הפילוסופיה והסוציולוגיה של החינוך. נחשפים לתכנים כמו: תהליכים ושינויים במערכת החינוך, דרכי התמודדות עם דילמות, אופן בניית תוכניות לימוד, מחשבת החינוך, תיאוריות למידה והוראה, תהליכים ארגוניים במערכת החינוך ועוד.
מה לומדים בו?
מבוא לפילוסופיה של החינוך, מבוא לפסיכולוגיה של החינוך, מבוא לסוציולוגיה של החינוך, היסטוריה של החינוך, פסיכולוגיה התפתחותית, עיצוב סביבת לימודים, לימודי ארגון ועוד.
איפה עובדים בזה?
השתלבות במסגרות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, בעבודה עם מגוון רחב של אוכלוסיות. תפקידי הנחיה, הדרכה, ריכוז, ניהול, הוראה(לבעלי תעודת הוראה), ייעוץ חינוכי(לבעלי תואר שני), המשך לתארים מתקדמים ומחקר. קיימות אפשרויות תעסוקה נוספות למי שבוחר לשלב לימודי חינוך עם חוגים נוספים כמו למשל עם משפטים, כלכלה, מדעי המחשב ועוד.
עוד מידע
לימודי חינוך מקנים בעיקר יסודות וידע תיאורטי ואינם מעניקים לבוגריהם תעודת הוראה. לכן, מי שמעוניין לעסוק בהוראה יכול לבחור במסלול הכולל תעודת הוראה או להשלים את התעודת הוראה בהמשך- לשם כך ישנם מסלולים מגוונים שמשתנים ממוסד למוסד. בתואר הכללי קיימים מסלולים שונים- חינוך מיוחד, סיוע ושיקום באמצעות אומנויות, ייעוץ חינוכי, נוער בסיכון, ליקויי למידה, ניהול במערכות חינוך ועוד. ניתן ללמוד את התואר במסלול חד חוגי או דו חוגי בשילוב עם חוגים כמו סוציולוגיה, פסיכולוגיה, כלכלה, מדעי המדינה, מדעי המחשב ועוד. תוכניות הלימוד משתנות ממקום למקום וברוב המקומות יש גם הכשרה מעשית. מומלץ ללמוד את התואר בשילוב חוג נוסף שיכול לתרום למציאת אפשרויות תעסוקה רחבות יותר. כמו כן, חלק מהבוגרים ממשיכים לתואר שני על מנת להתמקצע בתחום התעניינותם.